Groen Ondernemen

Duurzaam

We zijn ons bewust van het kostbare bezit, de natuur. Duurzaam ondernemen hoort daar bij. Wij zijn bewust van ons energieverbruik. Daar is ook zo veel als mogelijk op gelet met het bouwen van ons pand. Maar ook met innoveren, moderniseren en uitbreidingen telt het zeker mee. We proberen zoveel mogelijk LED toe te passen en hebben diverse bewegingsmelders voor onze lichtbronnen. Ook de verlichting in de koelcellen zijn LED, zodat er zeer weinig warmte vanaf komt. Motoren van onze systemen vallen snel in spaarstand en starten snel weer op. Vrachtwagenmotors vallen uit, na 1 minuut stationair draaien. Met oog voor de natuur en het milieu wordt er veel aandacht besteed aan dat wat op onze kaart komt.

WKO

De winst van minder CO2-uitstoot halen we bijvoorbeeld door ons slimme gebruik van restwarmte. De warmte van onze koelmachines verdwijnt bij ons in de warme put van de WKO onder het pand. Dit is nu zo geregeld dat deze warmte direct of later gebruikt wordt in de vloerverwarming, waarna het restant wordt opgeslagen in de WKO. En wat ook zeker meetelt: met dit warmere water kan in de winter efficiënter koeling worden gemaakt.

Wij zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving en de maatschappij en wil hierin zodanig handelen, dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Dit doet wij door duurzaamheid steeds verder te integreren in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.

Om dit te realiseren maken we bewuste keuzes en zoeken een balans tussen mensen, planeet en resultaat. Dit is een proces, geen eindbestemming. We zijn continue op zoek naar haalbare stappen om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijf vorm te geven. Om dit te bereiken geven we uitvoering aan de volgende maatregelen: